مهسا

مهسا جان تا این لحظه 4 سال و 8 ماه و 11 روز سن دارد

گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی

گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی جهت استفاده از تمام امکانات ایران، برای این عزیزان بسیار حائز اهمیت است

با توجه به مشاوره هایی که همه روزه به صورت حضوری و یا تلفنی با اتباع افغانستانی دارم؛ تصمیم گرفتم براساس قوانین جدید، 0 تا 100 گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی را به زبانی ساده در مقاله پیش رو برایتان شرح دهم.

توجه: بنده می دانم که جایز است از کلمه افغانستانی به جای کلمه افغانی استفاده کنم. امّا به دلیل آنکه بسیاری از اتباع افغانستانی عزیز برای طی کردن پروسه های حقوقی خود در ایران به هنگام جستجو در گوگل بیشتر از کلمه افغانی استفاده می کنند تا افغانستانی؛ از همین رو برای آنکه این عزیزان بتوانند ما را پیدا کنند و از اطلاعاتی که در اختیارشان قرار می دهیم استفاده کنند، در مقاله از کلمه افغانی استفاده کرده ام؛ بنابراین بنده در همین ابتدا از شما پوزش می خواهم.

تذکر: توصیه می کنم اگر شما هم به یک وکیل اتباع خارجی  نیاز دارید، از وکلایی استفاده کنید که در این زمینه دارای نمونه کار موفق هستند تا هزینه و زمان شما تلف نشود. البته که بنده نیز در آسا وکیل با داشتن چندین نمونه کار موفق در دعاوی مختلف مربوط به اتباع خارجی در کنار شما هستم.

تابعیت ایران چیست؟

به رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی که شخصی را به دولت معینی مرتبط می کند، تابعیت می گویند.

با توجه به این تعریف؛ تابعیت ایران شامل کلیه کسانی می شود که ساکن ایران هستند، به استثنای اشخاصی که تبعیت خارجی آن ها مسلم باشد.

امّا چه کسانی مسلماً تابعیت ایران را دارا می باشند؟

  • کسانی که پدر ایرانی دارند. این افراد چه در ایران متولد شده باشند و چه در خارج از ایران؛ به سبب ایرانی بودن پدر، تابعیت ایران را دارند. (با شرط مشروع بودن نسب کودک)
  • کسانی که در ایران متولد شده باشند امّا پدر و مادر آن ها معلوم نباشد. (در صورتی که نسب نامشروع این کودکان آشکار شود اعطای تابعیت لغو خواهد شد)
  • کسانی که در ایران از پدر و مادر خارجی که یکی از آن ها در ایران متولد شده، به دنیا آمده اند. (اطفال متولد از نمایندگان سیاسی و کنسولی خارجه را شامل نمی شود)
  • کسانی که در ایران از پدری که تبعه خارجه است متولد شده اند و بلافاصله پس از رسیدن به سن 18 سال تمام، لااقل یک سال دیگر در ایران اقامت کرده باشند. در غیر این صورت قبول شدن آن ها به تابعیت ایران بر طبق مقرراتی خواهد بود که مطابق قانون برای تحصیل تابعیت ایران مقرر است. (اطفال متولد از نمایندگان سیاسی و کنسولی خارجه را شامل نمی شود)

به طور اکتسابی نیز می توان طبق تبصره ماده 976، تابعیت ایرانی را کسب کرد که شامل موارد زیر می باشد:

  • هر زن تبعه خارجی که شوهر ایرانی اختیار کند. (از طریق ازدواج)
  • هر تبعه خارجی که تابعیت ایران را تحصیل کرده باشد. (با روش های تحصیلی، تجاری و یا مذهبی)

مزایای گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی

ممکن است این سؤال برایتان به وجود بیاید که اصلاً گرفتن تابعیت ایران برای افغانها چه سود و منفعتی دارد؟

قبل از هر چیز باید عرض کنم تبعه هر کشوری که باشیم فرزند زمینیم و کسی بر دیگری برتر نیست. امّا زمانی که اشخاص به هر دلیلی به کشور دیگری مهاجرت می کنند؛ ممکن است دچار بعضی تبعیض ها و نابرابری ها شوند که با کسب تابعیت، این مسائل به حداقل خود کاهش می یابد و اتباع می توانند همانند ساکنین کشور مورد اقامتشان از مزایا و حقوق شهروندی تمام ساکنین، به طور یکسان برخوردار شوند.

از این حقوق می توانیم به مواردی مثل تحصیل، اخذ گواهینامه، خرید و فروش اموال منقول (ماشین و...) و غیر منقول (خانه، زمین و مغازه)، تنظیم سند رسمی، داشتن حساب بانکی و انجام امور بانکی و اداری اشاره کرد.

حال شما را به خواندن ادامه این مطلب دعوت می کنم تا با تمامی حقوق خود به عنوان یک تبعه افغانستانی آشنا شوید.

شرایط گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع افغانی

شرایط گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی شامل موارد زیر می شود:

  • متقاضی کسب تابعیت ایران، 18 سالش به اتمام رسیده باشد.
  • متقاضی کسب تابعیت ایران، 5 سال به طور قانونی در ایران سکونت داشته باشد. (اگر مدت اقامت در خارجه برای خدمت به دولت ایران باشد، در حکم اقامت در خاک ایران است)
  • متقاضی کسب تابعیت ایران، در هیچ کشور دیگری به جنایت غیر سیاسی محکوم نشده باشد. (بنابراین جنایت سیاسی مانع محسوب نمی شود)
  • شخص متقاضی از خدمت سربازی در کشور خودش فراری نباشد. (انجام خدمت سربازی ضروری نیست؛ بلکه کافی است که شخص فراری نباشد)

تفاوت تابعیت با اقامت

مطابق قانون، محلی که شخص در آن جا سکونت دارد و مرکز مهم امور او نیز در همان محل است، اقامتگاه آن شخص محسوب شده که مکان معینی از یک کشور است.
گفتیم که به رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی که شخصی را به دولت معینی مرتبط می کند، تابعیت می گویند.

حال اقامت چیست؟

اقامت، به رابطه ای مادی و حقوقی می گویند که بدون توجه به تابعیت شخص، فرد را به قسمتی از خاک یک کشور مرتبط می سازد.

شرایط گرفتن اقامت دائم در ایران برای اتباع افغانی

گرفتن اقامت ایران برای افغانی های عزیز نیز مانند اخذ تابعیت، مستلزم شرایطی است که در ادامه تمام این شرایط را برای شما ذکر می کنم.

  • اتباع افغانی برای کسب اقامت دائم ایران، باید 5 سال سابقه اقامت قانونی (پروانه اقامت) در ایران را داشته باشند.
  • اتباع افغانی در هنگام کسب اقامت ایران، به هنگام تقاضا به سن 18 سال تمام رسیده باشند.
  • شخص تبعه دارای مقام عالی علمی یا شغلی با تخصص بالا بوده و 2 سال سابقه اقامت قانونی داشته باشد.
  • متقاضی اقامت دائم ایران، ضمن داشتن 2 سال سابقه اقامت قانونی در ایران، خدمات شایسته و ارزنده ای را به امور عام المنفعه که مورد تأیید مقامات صلاحیت دار است، انجام داده باشد.
  • متقاضی اقامت دائم در ایران، ضمن دارا بودن 2 سال سابقه اقامت قانونی در ایران، در امور تولیدی و عمرانی ایران که مورد تأیید مقامات صلاحیت دار است، سرمایه گذاری کرده باشد.
  • متقاضی اقامت دائم در ایران، ضمن داشتن بودن 2 سال سابقه اقامت قانونی در ایران، درآمد یا حقوق مستمری بازنشستگی او به تأیید یکی از بانک های مجاز ایران رسیده باشد.
  • متقاضی باید دارای معرفی نامه از اداره تابعیت وزارت امور خارجه ایران باشد.
  • متقاضی اقامت دائم در ایران، دارای زن و فرزند ایرانی باشد.

مدارک لازم برای گرفتن تابعیت ایران

مطابق اطلاعیه سایت وزارت امور خارجه؛ برای تحصیل تابعیت ایران، مدارک زیر را باید تهیه و تکمیل کنید:

  • تکمیل پرسشنامه (فرم شماره 8)
  • یک قطعه عکس (پشت نویسی شده)
  • تصویر مدارک هویتی خارجی (گذرنامه، کارت شناسایی و...)
  • تصویر کامل از مدارک هویتی ایرانی (در صورت ایرانی بودن همسر و فرزندان، از تمام صفحات)
  • تصاویر کامل مدارک هویتی و مسافرتی همسر و فرزندان
  • در صورت اشتغال به تحصیل، تصویر آخرین مدرک تحصیلی یا ارائه گواهی مربوطه
  • در صورت اشتغال به کار، تصویر پروانه کار یا گواهی مربوطه
  • در صورت دارا بودن سوابق ایثارگری، ارائه اصل گواهی از سازمان مربوطه

0 تا 100 مراحل گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی

حال وقت آن است که با دانستن مراحل کامل گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی آشنا شوید و هر چه سریع تر جهت کسب تابعیت ایرانی به صورت قانونی و اصولی اقدام کنید.

مرحله اول

اتباع افغانی برای گرفتن تابعیت ایران، ابتدا باید در استانداری های محل اقامت (محل اقامت شخص متقاضی تابعیت) در دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی و یا در اداره تابعیت، امور پناهندگان و مهاجرین، پرونده تشکیل دهند.

مرحله دوم

طرح درخواست در کمیسیون ماده 3 نظام نامه تابعیت است و بعد از استعلام از پلیس ناجا، در صورت توافق کمیسیون ماده 3 نظام نامه، وصول تصدیق نامه پلیس حاصل می شود.

درخواست مطرح شده در هیأت وزیران بررسی می شود و در صورت توافق هیأت وزیران، آزمون قانون اساسی و سوگند برگزار می شود.

مرحله سوم

در نهایت متقاضی تابعیت ایران، مدارک خارجی را به وزارت خارجه تحویل داده و جهت صدور سند و شناسنامه به ثبت احوال معرفی می شود.

در ادامه مقاله به شرایط گرفتن شناسنامه برای اتباع افغانی همراه با مدارک مورد نیاز برای این منظور، اشاره کرده ام.

قانون جدید تابعیت فرزندان مادر ایرانی

در گذشته فرزندان مادر ایرانی که خواهان دریافت تابعیت ایرانی بودند، نمی توانستند تابعیت ایرانی را کسب کنند و در حق آن ها اجحاف میشد.

امّا اکنون با تصویب آیین نامه اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، مقرر شد که به فرزندان مادران ایرانی که پدر خارجی دارند نیز با توجه به شرایط و دستورالعمل ها تابعیت ایرانی اعطا شود.

در این شرایط با داشتن تابعیت و شناسنامه ایرانی، این فرزندان نیز از حقوق و تکالیف اتباع ایرانی برخوردار می شوند.

طبق قانون جدید تابعیت، فرزندان مادر ایرانی برای دریافت تابعیت ایرانی؛ ابتدا باید در سامانه اینترنتی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، به نشانی bafia.ir ثبت نام شوند.

اطلاعات بیشتری را در تیتر «گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع افغانی (فرزندان) از مادر ایرانی» و همچنین در مقاله «وکیل برای گرفتن تابعیت ایرانی» در سایت آسا وکیل مفصل برایتان شرح داده ام.

گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع افغانی (فرزندان) از مادر ایرانی

گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی (فرزندان) که مادر ایرانی دارند را به 2 حالت می توانیم در نظر بگیریم:

حالت اول: گرفتن تابعیت ایرانی برای فرزندان کمتر از 18 سال از مادر ایرانی

حالت دوم: گرفتن تابعیت ایرانی برای فرزندان بیشتر از 18 سال از مادر ایرانی

در حالت اول که فرزند مادر ایرانی کمتر از 18 سال دارد؛ مادران ایرانی برای اثبات تابعیت ایرانی فرزندان زیر 18 سال خود، ابتدا باید برای صدور شناسنامه ایرانی اقدام کنند که برای این کار ابتدا باید در سامانه اینترنتی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، به نشانی bafia.ir ثبت نام به عمل آورند.

سپس در این سامانه درخواست تشکیل پرونده تابعیت برای صدور شناسنامه فرزند مادر ایرانی داده شود و فرم اطلاعات هویتی مادر که از سوی فرزندش تقاضای صدور شناسنامه و تابعیت ایرانی می کند، پر شود.

امّا در حالت دوم که فرزند مادر ایرانی بیشتر از 18 سال دارد؛ اگر قبل از 18 سالگی، مادر ایرانی شخص، درخواست تابعیت ایرانی را داده باشد، بعد از 18 سالگی خود شخص می تواند ادامه پرونده را پیگیری کند.

امّا اگر تا قبل از 18 سالگی هیچ اقدامی جهت درخواست تابعیت داده نشده باشد، باز هم خود شخص می تواند بعد از 18 سالگی اقدام به درخواست تابعیت ایرانی بنماید.

امّا بپردازم به یک شرایط خاص...

اگر فرزندی با مادر ایرانی که بالای 18 سال دارد؛ تمایل داشته باشد بدون حضور در ایران عزیز تابعیت ایران را اخذ کند، عدم حضورش مانع درخواست تابعیت وی نخواهد بود و می تواند با مراجعه به نمایندگی سیاسی و کنسولی ایران در محل سکونت مادر ایرانی، درخواست اعطای تابعیت ایرانی بدهد و پرونده را تشکیل و به جریان بیندازد.

در این شرایط مادر ایرانی ابتدا باید برای فرزند خود در سامانه اینترنتی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، به نشانی bafia.ir مراجعه و برای درخواست تابعیت فرزندش مراحل ثبت نام را تکمیل نماید تا پرونده تابعیت و صدور شناسنامه فرزند به جریان بیفتد.

حال اگر فرزند مادر ایرانی بالای 18 سال داشته باشد، تمام این مراحل را خود شخصاً می تواند انجام دهد.

فرزندان اتباع افغانی که در ایران به دنیا می آیند

در انتقال تابعیت اصطلاحی داریم با عنوان اصل خاک.

براساس این اصل؛ در صورت متولد شدن نوزادی در خاک یک کشور، تابعیت آن کشور به کودک متولد شده، داده می شود.

امّا در قانون ایران اصل خاک را نداریم و فرزندان اتباع افغانی که در ایران متولد می شوند نیز باید برای گرفتن تابعیت ایران، به وزارت امور خارجه مراجعه کنند و درخواست تابعیت ایرانی بدهند که در صورت دارا بودن شرایط لازم برای کسب تابعیت، با درخواست متقاضی موافقت خواهد شد.

مدارک لازم جهت گرفتن شناسنامه ایرانی برای اتباع افغانی

اتباع افغانی که پدر و یا مادر ایرانی ندارند، نمی توانند شناسنامه ایرانی دریافت کنند.

امّا دو حالت برای دریافت شناسنامه ایرانی برای اتباع افغانی وجود دارد:

1. پدر ایرانی باشد
2. مادر ایرانی باشد

تذکر: توصیه می کنم به جای روش های غیرقانونی نظیر خرید شناسنامه ایرانی از روش های اصولی و از یک وکیل برای گرفتن شناسنامه ایرانی استفاده کنید تا از بروز مشکلات جدی در آینده جلوگیری شود.

پدر و یا مادر ایرانی اتباع افغانستانی، با در دست داشتن مدارک زیر می توانند جهت صدور شناسنامه به ثبت احوال مراجعه کنند..

برای مطالعه نسخه کامل این مقاله به سایت آسا وکیل مراجعه و یا روی لینک زیر کلیک کنید.

با مطالعه این مقاله، گرفتن تابعیت ایران برای اتباع افغانی پیچیده نخواهد بود

 


تاریخ : 02 اردیبهشت 1400 - 19:44 | توسط : رضا ظریف | بازدید : 204 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

جرم مواد مخدر شیشه در سال 1400

مجازات حمل 10 گرم شیشه چیست؟

جرم مواد مخدر شیشه در سال 99 چگونه تعیین می شود؟

مجازات شیشه در سال 99 مشمول تخفیف می شود؟

متأسفانه در دهه های اخیر به دلیل در دسترس بودن مواد مخدر صنعتی، نظام نادرست اجتماعی و نبود فرهنگ لازم و آمار بالای بیکاری، تعداد زیادی از جوانان عزیز کشورمان در بخش های مختلف درگیر مواد مخدر شده اند.

بنده به عنوان یک وکیل مواد مخدر در تهران با توجه به مراجعین و پرونده‌های زیادی که در زمینهٔ مواد مخدر شیشه داشته ام و دارم، تصمیم گرفتم در این مقاله به صورت اختصاصی از ابعاد مختلف به بیان مهم ترین نکات حقوقی این ماده مخدر بپردازم.

تا انتهای مقاله با من همراه باشید...

مجازات حمل 10 گرم شیشه

حکم حمل 10 گرم شیشه در ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1376 اعلام شده است:

«مجازات حمل 10 گرم شیشه، از بیست میلیون تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی و پنج تا هشت سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعیین شده است.»

جرم مواد مخدر شیشه در سال 99

جرم انگاری و تعیین مجازات همگی در قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1376 به تصویب رسیده است و آخرین اصلاحات آن در تاریخ 1396/7/12 صورت گرفته است.

ماده 8 این قانون در رابطه با جرم:

  • حمل
  • نگهداری
  • خرید و فروش
  • ساخت و تولید
  • توزیع
  • ارسال
  • و یا مخفی کردن

مواد مخدر شیشه و سایر مواد مخدر صنعتی از قبیل کوکائین، هروئین (جرم هروئین سال 99مرفین و سایر مواد مخدر و روان گردان های صنعتی غیر داروئی است.

تذکر: مجازات هریک از مواد مخدر صنعتی با رعایت تناسب و با توجه به میزان مواد مخدر متفاوت است.

مجازات 5 گرم شیشه

طبق بند 4 ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر، مصوب 1376 همراه با آخرین اصلاحات:

«مجازات بیش از 4 گرم تا 15 گرم، از بیست میلیون تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی و پنج تا هشت سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است.»

بنابراین مجازات 5 گرم شیشه شمول این بند که میزان چهار تا پانزده گرم را تعیین کرده است، می شود.

حکم 20 گرم شیشه

همان‌طور که پیش تر نیز اشاره کردم، مجازات های مواد مخدر در قانون مبارزه با مواد مخدر به طور کامل شرح داده شده است.

بنابراین طبق همین قانون:

«حکم 20 گرم شیشه از چهل میلیون تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا پانزده سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعیین شده است.»

عفو زندانیان مواد مخدر در سال 1400

عفو و تخفیف در بحث مواد مخدر امکان پذیر است.

عفو خصوصی که با توجه به نظر رهبر عزیز کشورمان، آیت الله خامنه ای در مناسبت های خاصی مثل عید فطر و سایر اعیاد مذهبی اعمال می کنند و مرتکبین می توانند مشمول جدیدترین عفو رهبری برای زندانیان مواد مخدر قرار بگیرند.

تذکر: مجازات های تکمیلی مشمول عفو نمی شوند.

شرایط عفو مشروط در سال 1400

مجرمین مواد مخدر طبق بند نهم مشمولین عفو و رحمت اسلامی سال 99، با داشتن شرایط زیر مشمول عفو می شوند:

  • میزان مواد مورد محکومیت فرد در هروئین و سایر مخدرهای صنعتی و مشتقات آن ها حداکثر 5 گرم باشد.
  • میزان مواد مورد محکومیت در تریاک و مشتقات آن حداکثر 500 گرم باشد.

برای مطالعه نسخه کامل این مقاله به سایت آسا وکیل مراجعه و یا روی لینک زیر کلیک کنید.

مجازات حمل ۱۰ گرم شیشه در کنار تشریح کامل جرم مواد مخدر شیشه در سال 1400


تاریخ : 02 اردیبهشت 1400 - 19:43 | توسط : رضا ظریف | بازدید : 226 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

مهمترین نکات قرارداد مشارکت در ساخت

وکیل مشارکت در ساخت در تهران عضوی ناکارآمد است یا عنصری مهم برای مالکین و سازندگان؟

در این مقاله بنده به عنوان یک وکیل قرارداد مشارکت در ساخت قصد دارم با تکیه بر سال ها تجربه در حل این دعاوی؛ شما را با تمام ریزه کاری ها و جوانب موجود در یک پروژه مشارکت در ساخت آشنا کنم تا بتوانید در هر نقشی که هستید (مالک، سازنده)، بدون هیچ گونه خطا و زیان مالی، مسیر را به پایان برسانید.

اکیداً توصیه می کنم بدون مطالعه کامل این مقاله از سایت آسا وکیل پای میز قرارداد مشارکت در ساخت حضور پیدا نکنید.

متأسفانه مالکان و سازندگان بسیار زیادی به آسا وکیل مراجعه می کنند که به خاطر یک سهل انگاری کوچک، مدت زیادی است دچار اختلاف در مشارکت در ساخت هستند.

بسیار خب بیایید شروع کنیم...

مشارکت در ساخت چیست

مشارکت در ساخت، در واقع مشارکتی میان مالک زمین و سازنده است. بنابراین ما سه رکن اصلی داریم:

  • مالک زمین
  • سازنده
  • زمین

در اینجا منظور از دعاوی مشارکت در ساخت، ادّعایی است که خواهان (مالک یا سازنده) در زمینه مشارکت در ساخت مطرح می کند.

بارها در آسا وکیل پرونده هایی داشته ام که مالکان و سازندگان به دلیل عدم دانش حقوقی کافی در این زمینه؛ کار را برای افرادی که با هدف کلاهبرداری مشارکت در ساخت به پای میز قرارداد می آیند؛ هموار می کنند.

زمانی که مالکان خانه های کلنگی یا زمین های خالی از بنا مایل باشند، می توانند با سازندگان قراردادی به نام قرارداد مشارکت در ساخت منعقد کنند که طی آن هریک از طرفین ملزم به انجام تعهداتی می شوند.

قدم صفر تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

به منظور درک بهتر پروسه قانونی مشارکت در ساخت، تصمیم گرفتم ابتدا نگاهی کلی به نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت داشته باشم.

صحت اسناد و سمت مالک

اسناد موجود با مشخصات مالک مطابقت داشته باشد و کسی که با عنوان مالک می خواهد قرارداد مشارکت در ساخت منعقد کند، واقعاً مالک باشد و نه در نقش مالک.

ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت

از آنجایی که سازنده ممکن است در ابتدای قرارداد ملزم به پرداخت وجهی نباشد و تنها امضای قرارداد برای شروع توسط سازنده کافی باشد؛ لذا بهتر است جهت جلوگیری از عدم انجام تعهدات در مشارکت در ساخت توسط سازنده، ضمانت اجراهایی درنظر گرفته شود تا در صورت عدم انجام تعهدات مشارکت در ساخت، مانند رها کردن پروژه توسط سازنده، با مشکل مواجه شدن در ادامه روند کار، به نتیجه نرسیدن فعالیت های سازنده و... از ایجاد خسارت و مشکلات برای مالک جلوگیری به عمل آید.

همچنین طرفین (مالک و سازنده) می توانند توافق کنند و برحسب قرارداد برای هر کدام از تعهدات خود، ضمانت اجرا تعیین کنند.

تحلیل آورده طرفین و تقسیم سود و زیان

آورده طرفین (سازنده و مالک) باید ارزیابی شود و به علت مشارکتی بودن، هر شخص به نسبت سهم خود سود ببرد.

اگر قیمت آورده مالک (زمین) با هزینه های برآورد شده سازنده برابر باشد، بدیهی است که هر دو طرف به میزانی برابر در ساختمان ساخته شده شریک می شوند.

امّا اغلب این میزان برابر نمی شود و معمولاً زمانی که تعداد واحدها بیشتر می شود، طبیعی است که مصالح و هزینه های انجام شده توسط سازنده نیز بیشتر از قیمت آورده مالک می شود که البته در اینجا سهم سازنده بیشتر از مالک خواهد بود.

زمان انجام تعهدات قرارداد

بهتر است که در متن قرارداد؛ مدت زمان اجرا پیش بینی شود تا طبق توافق طرفین، فعالیت سازنده طبق یک برنامه زمانبندی شده پیش برود و حتی در صورت به اتمام نرساندن پروژه در موعد مقرر، خسارت تعیین شود.

ثبت قرارداد در مراکز و در کنار افراد معتبر

برای جلوگیری از بروز اختلاف و تنظیم یک قرارداد حرفه ای و رسمی؛ باید قرارداد در مراکز و در نزد افراد معتبری مانند دفاتر اسناد رسمی، دفاتر مشاورین املاک و یا نزد یک وکیل مشارکت در ساخت تنظیم شود.

از آنجایی که سازندگان با تجربه معمولاً اشراف بیشتری نسبت به این نوع قراردادها دارند و مالکان اغلب مردم عادی هستند، بنده در آسا وکیل همواره مراجعین حضوری بسیار زیادی دارم که جهت تنظیم بی عیب و نقص قرارداد مشارکت در ساخت، نزد بنده می آیند.

تعهدات سازنده ساختمان در قرارداد مشارکت در ساخت

مالک باید به نکات مربوط به نحوه انتقال سند در مشارکت ساخت در 3 حالت زیر دقت کند:

  1. ممکن است مالک با سازنده توافق کند که در ازای پرداخت چک تضمینی به مبلغی بر اساس آورده سازنده یا بیشتر؛ پس از اتمام عملیات ساخت، انتقال سند را انجام دهد.
  2. و یا بر اساس توافق انجام شده، سند ابتدا به سازنده انتقال داده می شود و سازنده باید چک تضمین را به مالک بسپارد.
  3. همچنین ممکن است طبق توافق؛ مالک متعهد شود که بر اساس پیشرفت کار، به مقدار سهم خود انتقال را به سازنده انجام دهد.

مالک باید از تعهدات سازنده که اغلب مربوط به نحوه ساخت است، اطلاعات کافی داشته باشد تا با تعیین ضمانت اجرا آن ها را در قرارداد ذکر کند و به امضای دو طرف برسد.

در ادامه بنده تعهدات سازنده ساختمان را برای شما کاربر محترم آسا وکیل شرح می دهم:

  1. احداث ساختمان با پیش بینی عدم تعهد سازنده در قبال احداث ساختمان، مالک می تواند ضمانت اجرای مطالبه وجه التزام را تعیین و خواستار فسخ قرارداد مشارکت در ساخت باشد.
  2. احداث ساختمان مطابق کیفیت و مشخصات توافق؛ در غیر این صورت مالک می تواند طبق قرارداد، سازنده را ملزم به برطرف کردن تطابق کیفیت و یا جبران خسارت و پرداخت مابه التفاوت نماید.
  3. انجام تعهدات سازنده طی مهلت مقرر در قرارداد. مالک می تواند برای مدت زمان تأخیر، خسارت تأخیر تأدیه تعیین کند.
  4. تعهدات سازندگان در مقابل اشخاص ثالث مثل کارگران و همسایگان.

تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت

قطعاً این بخش از مقاله برای سازندگان محترم از اهمیت بیشتری برخوردار است.

  1. معمولاً تاریخ شروع قرارداد از تاریخ تحویل ملک توسط مالک می باشد که بهتر است این روند با صورتجلسه کتبی انجام شود و در صورت تأخیر مالک به نفع سازنده خسارت تأخیر در نظر گرفته شود. 
  2. سازنده موظف به پرداخت بدهی های گذشته ملک (از قبیل عوارض پرداخت نشده شهرداری) نیست. بنابراین سازنده باید دقّت کند که مالک بدهی های قبلی ملک را پرداخت کرده و در غیر این صورت، او را ملزم به پرداخت کند.
  3. سازنده برای شروع فعالیت خود نیاز به اخذ پروانه تخریب و نوسازی از شهرداری را دارد که برای این کار نیاز به وکالت کاری از سوی مالک دارد. بنابراین باید این نکته را در نظر داشته باشد که در قرارداد مشارکت در ساخت، اخذ وکالت کاری از مالک را ذکر کند و در صورت اختلال به جهت پیگیری نکردن مالک در این زمینه، ضمانت اجرا در نظر بگیرد تا در آینده مشکلی از این جهت به وجود نیاید.
  4. سازنده برای اطمینان خاطر مالک و همچنین نظم کاری خود و مقبولیت بیشتر قرارداد، بهتر است تاریخ اجرای قرارداد و تاریخ احتمالی اتمام کار ساخت و ساز را به طور دقیق در قرارداد ذکر کند.
  5. ذکر دقیق میزان آورده سازنده (ساخت پروژه با تمام ویژگی های آن، ازجمله آورده های سازنده است) و آورده مالک (زمین و یا ملکی که مالک تحویل می دهد، آورده  اوست) نکته بسیار مهمی است که با جزئیات باید ذکر گردد، زیرا در بروز اختلافات به کار می آید و در تعیین و تکلیف اوضاع و فسخ قرارداد بررسی می گردد.
  6. تعیین میزان سهم هریک از طرفین نیز از مواردی است که حتماً باید به آن توجه شود تا در زمان بروز اختلاف، سهم هریک به روشنی مشخص باشد.
  7. روشن است در ابتدای کار سند به نام مالک است امّا پس از پیشرفت کار، سازنده می تواند خواستار انتقال سند به میزان سهم خود بشود و پس از اتمام کار باقی آن نیز به سازنده منتقل می شود که در اینجا مالک می تواند ضمانت اجرای تأخیر در تحویل و امثالهم را تعیین کند.

نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت

بپردازیم به نکات مهمی که هریک از طرفین باید در نحوه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت رعایت نمایند:

  • ذکر مشخصات مربوط به طرفین و ملک

تذکر: درصورتی که کسی با وکالت نامه قصد انجام چنین قراردادی را داشته باشد؛ باید کپی استعلام وکالت نامه ضمیمه قرارداد شود و در قسمت مشخصات علاوه بر مشخصات مالک، مشخصات وکیل نیز ذکر شود.

  • نحوه تقسیم منافع (به ویژه تقسیم واحدها) و سود و زیان
  • بیان شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت
  • ذکر مشخصات کاملی از مصالح ساختمانی و مشخصات عمومی ساختمان و نوع سیستم های بکار رفته
  • تعیین شرایط ساخت، تعیین بلاعوض، تعیین قدرالسهم، نقشه ها، تأییدیه ها و ...
  • تعیین حدود مسئولیت ها، وظایف، جریمه و تضامین هر کدام از طرفین قرارداد برای شرایطی که برخلاف توافقات و تعهدات خود عمل کنند
  • ذکر زمانبندی فازها و مراحل مختلف تعهدات طرفین به همراه ضمانت های اجرایی آن ها
  • تعیین یک شماره قرارداد واحد و تاریخ امضا در تمامی صفحات قرارداد
  • پرهیز از ذکر عنوان معامله، مبایعنامه و... و ذکر قرارداد مشارکت در ساخت در تمام صفحات
  • وکالت کاری به صورت مدت دار به سازنده داده شود
  • قرارداد در مکان معتبر از قبیل دفاتر اسناد رسمی، دفاتر مشاورین املاک و یا نزد یک وکیل قرارداد مشارکت در ساخت تنظیم شود و همچنین مکان انجام قرارداد ذکر گردد
  • تعیین داور و تعیین حدود اختیارات وی (برای زمانی که اگر اختلافی بین طرفین بروز کرد، شرایط صلح و سازش و میانجیگری را میان طرفین دعوا فراهم کند)
  • ذکر اینکه مالک اجازه پیش فروش را تا پایان پروژه به سازنده می دهد یا خیر؟
  • ذکر اینکه مالک اجازه وام گرفتن از بانک را با سند ملک به سازنده می دهد یا خیر؟

الزام به تنظیم سند رسمی وکالت کاری

معمولاً بعد از امضای قرارداد مشارکت در ساخت؛ مالک به سازنده وکالت می دهد تا مراحل اداری مورد نیاز از قبیل: اخذ پروانه تخریب و نوسازی از شهرداری و امور ثبتی ملک را سازنده انجام دهد.

حال اگر مالک برخلاف توافق وکالت کاری به سازنده ندهد، سازنده می تواند دعوای الزام مالک به تنظیم سند رسمی وکالت کاری را مطرح کند که در این باب مرجع صالح برای رسیدگی به این دعوی دادگاه محل وقوع ملک می باشد.

زمانی که در متن قرارداد تعهد به تنظیم سند رسمی وکالت کاری آمده باشد، مالک ملزم به اجرا خواهد بود.

در غیر این صورت؛ اگر در متن قرارداد این تعهد ذکر نشده باشد، با توجه به بنای عرف در قراردادهای مشارکت در ساخت، وکالت کاری برای شروع کار لازم است که البته ممکن است برخی محاکم عرف را به منزله تصریح در قرارداد بدانند که احتمال آن کم است.

الزام سازنده به اخذ پروانه تخریب و نوسازی

یکی از اولین اقدامات اداری که باید توسط سازنده انجام شود، اخذ پروانه تخریب و نوسازی از شهرداری است، که در صدر ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها این چنین بیان شده:

«مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هرگونه اقدام عمرانی با تفکیک اراضی و شروع عملیات ساختمانی از شهرداری، پروانه اخذ نمایند»

همانطور که پیش تر نیز گفته شد؛ سازنده با در دست داشتن وکالت کاری از سوی مالک، ملزم به انجام امور اداری می شود.

حال اگر سازنده از این تعهد خود سرپیچی کند؛ مالک می تواند از طریق دادگاه محل وقوع ملک، طرح دعوی الزام سازنده به اخذ پروانه تخریب و نوسازی را مطرح کند.

اجازه بدهید در این قسمت کمی دقیق تر شوم...

مالک زمانی می تواند طرح دعوا کند که:

  • سازنده به این امر تعهد کرده باشد یا مالک به او وکالت کاری داده باشد.
  •  سازنده برخلاف اراده خود نتوانسته باشد اقدام به این امر کند. (مثل تغییر قوانین و ممنوعیت صدور پروانه نوسازی)
  •  مدت زمانی که برای اخذ پروانه تعیین کرده بودند به اتمام رسیده باشد.

ماده ۲۲۱ قانون مدنی نیز در رابطه با تعهد طرفین اشاره می دارد:

«اگر کسی تعهد اقدام به امری را بکند یا تعهد کند که از انجام امری خودداری کند؛ درصورت تخلّف، مسئول خسارت طرف مقابل است. مشروط بر این که جبران خسارت تصریح شده و تعهد عرفاً به منزله تصریح باشد و یا برحسب قانون، موجب ضمان باشد»

الزام به پرداخت بدهی های ملک

در تعریف ابتدایی از قرارداد مشارکت در ساخت گفتیم؛ مشارکتی است میان مالک زمین و سازنده که مالک، ملک را در اختیار سازنده قرار می دهد و سازنده ساختمان را می سازد و توافقات لازم درمورد سهم شان را در قرارداد می نویسند.

پس روشن است که هزینه های ملک از قبیل: بدهی های مربوط به مصرف گاز، آب، برق و تلفن، عوارض و مالیات های بدهی شهرداری و انشعابات فاضلاب و از این قبیل موارد که متعلق به قبل از زمان انعقاد قرارداد با سازنده باشد، در زمره بدهی های مالک قرار می گیرد و مالک ملزم به پرداخت آن می باشد.

اگر پرداخت بدهی های ملک توسط مالک در قرارداد ذکر نشده باشد با توجه به ماده ۲۲۵ قانون مدنی، قابل مطالبه است. این ماده می گوید:

«متعارف بودن امری در عرف و عادت به طوری که عقد بدون تصريح هم منصرف به آن باشد، به منزله ذکر در عقد است»

مرجع صالح برای رسیدگی این دعوی، تنظیم دادخواست در دادگاه محل اقامت خوانده یا محل انعقاد قرارداد و یا محل اجرای تعهد، می باشد.

10 روز پس از صدور ابلاغیه الزام به پرداخت، مالک فرصت دارد تا برای پرداخت بدهی ها اقدام کند. در صورت عدم اقدام مالک به پرداخت، حکم توقیف اموال و یا حکم جلب وی صادر می شود.

الزام مالک به تخلیه و تحویل ملک

پس از اخذ پروانه تخریب و نوسازی؛ نوبت به تخلیه و تحویل ملک توسط مالک می رسد تا سازنده کار تخریب و ساخت بنای جدید را آغاز کند.

در صورتی که مالک از تخلیه ملک و تحویل آن به سازنده امتناع ورزد؛ اگر امکان فسخ قرارداد مشارکت در ساخت پیش بینی شده باشد، با ارائه اظهارنامه به مالک، ظرف مهلت مقرّر ملزم به تخلیه است. در غیر این صورت قرارداد فسخ می گردد.

برای مطالعه نسخه کامل این مقاله به سایت آسا وکیل مراجعه و یا روی لینک زیر کلیک کنید:

مشارکت در ساخت روش دارد، بدون آگاهی از نکات حقوقی آن وارد این پروسه نشید


تاریخ : 02 اردیبهشت 1400 - 19:41 | توسط : رضا ظریف | بازدید : 238 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق با کیست؟

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق چگونه است؟

حضانت فرزند دختر در طلاق توافقی چگونه تعیین می شود؟

افزایش آمار شکل های مختلف طلاق در کشور؛ مخصوصاً طلاق توافقی و مخصوصاً در شهرهایی مانند تهران و کرج، موجب شده همه روزه مراجعین زیادی به ویژه مادران عزیز، جهت دعوای حضانت به آسا وکیل مراجعه کنند.

در این مقاله بنده قصد دارم با ترکیبی از چندین سال تجربه موفقی که در زمینهٔ پرونده های حضانت فرزند دارم و همچنین حضانت فرزند طبق قانون جدید؛ به 3 سؤالی که در ابتدای مقاله توسط شما کاربران محترم مطرح شده است، پاسخ دهم.

اصولاً خانواده بهترین فضا برای رشد و پرورش کودک است. امّا با بروز طلاق برای نگهداری فرزندان بحث حضانت پیش می آید که موضوع بسیار مهم و حائز اهمیتی است.

توجه: حضانت بیشتر ناظر به حفظ جسم و جان کودک است. امّا نباید با شروع فرایند طلاق و جدایی، از پرورش روح و روان کودک عزیزتان غافل شوید.

گاهی طلاق و فراهم کردن شرایط امن و بدون اضطراب در کنار یک والد؛ برای روان کودک، بسیار بهتر و مفیدتر است تا اینکه در کنار دو والد، در خانه ای باشد که تنش و اضطراب همواره برای کودک وجود دارد.

طبق آمار، کودکانی که همراه یک والد و بدون تنش و محیط آسیب زا رشد کرده اند، روان سالم تری دارند نسبت به کودکانی که در کنار پدر و مادر، در محیطی پرتنش پروش یافته اند.

مفهوم حقوقی حضانت فرزندان

حضانت در لغت به معنای نگهداری و تربیت است و بیشتر ناظر به حفظ جسم و جان کودک است. هرچند که مطابق ماده 1173 قانون مدنی، شامل تربیت و تعلیم و پرورش روحی و معنوی کودک نیز می شود.

حضانت فرزند یک تکلیف قانونی است، پس توافقات خلاف آن باطل است.

تذکر: توافق زوجین در انتقال حضانت به یکدیگر، اشکالی ندارد.

تذکر: آنچه در تعیین حضانت کودک ملاک است، مصلحت خود کودک است، نه عسر و حرج والدین.

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق با کیست؟

حضانت فرزند دختر بعد از 9 سالگی با کیست؟

با توجه به مواد قانونی، در این بخش از مقاله پاسخ سؤالات فوق را نیز دریافت خواهید کرد.

در رابطه با حضانت فرزند دختر و پسر بعد از طلاق، ماده 1169 در قانون مدنی چنین می گوید:

«جهت حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می کنند، مادر تا سن 7 سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است».

این ماده تبصره ای هم دارد که به شرح زیر است:

«بعد از 7 سالگی در صورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد».

از آنجایی که این ماده جنسیت کودک را مشخص نکرده است؛ نتیجه می گیریم، اعم از اینکه فرزند دختر باشد یا پسر، بعد از طلاق والدین:

  • حضانت فرزند تا پایان هفت سالگی با مادر است
  • و پس از آن حضانت تا سن بلوغ با پدر خواهد بود

تذکر: سن بلوغ در دختران 9 سال تمام قمری و در پسران 15 سال تمام قمری است.

تذکر: هیچ یک از والدین نمی توانند مانع حق ملاقات فرزند بعد از طلاق شوند.

چنانچه مصلحت کودک اقتضا کند، دادگاه می تواند پس از 7 سالگی نیز حضانت را همچنان با مادر قرار دهد.

به عنوان مثال؛ در پرونده ای به واسطه ازدواج مجدد پدر از یک سو و الفت و مأنوس بودن و وابستگی شدید کودک به مادر از سوی دیگر، دادگاه حضانت فرزند هفت ساله را در جهت مصلحت کودک به مادر سپرد.

مطابق ماده 41 قانون حمایت از خانواده، هرگاه دادگاه تشخیص دهد:

  • توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت اوست.
  • یا در صورتی که مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند و یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی‌حق شود.

می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل، تصمیم مقتضی اتخاذ کند.

در خصوص نحوه ملاقات فرزند بعد از طلاق، قوه قضائیه مکلّف است برای این منظور سازوکار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم نماید.

تذکر: دانستیم که فرزندان با رسیدن به سن بلوغ می توانند راجع به مسائلی مانند حضانت تصمیم گیری کنند؛ امّا همچنان تا نرسیدن به سن 18 سالگی غیر رشید محسوب می شوند و افراد غیر رشید توانایی دخالت در امور مالی خود را نخواهند داشت، مگر اینکه رشد آن ها در دادگاه صالح به اثبات برسد.

شرایط سلب حضانت فرزند

شرایط گرفتن حضانت فرزند توسط مادر چیست؟

شرایط سلب حضانت فرزند از پدر چیست؟

شرایطی وجود دارد که موانع حضانت فرزند بعد از طلاق است، به این شرایط در ماده 1173 قانون مدنی اشاره شده است:

برای مطالعه نسخه کامل این مقاله به سایت آسا وکیل مراجعه و یا روی لینک زیر کلیک کنید:

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق بر اساس قانون جدید حضانت

 


تاریخ : 02 اردیبهشت 1400 - 19:40 | توسط : رضا ظریف | بازدید : 218 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

جدیدترین قوانین خانواده در تهران

وکیل طلاق در تهران طی سال های اخیر به 4 دلیل اصلی از اهمیت زیادی برخوردار شده است

  • رشد آمار خیانت افراد متأهل
  • ازدواج هایی فاقد شناخت و بر مبنای خلأهای درونی
  • افزایش بیکاری و مشکلات اقتصادی ناشی از آن
  • کاهش درآمد خانواده ها و به تبع آن کاهش سطح رفاه

به عنوان یک وکیل متخصص طلاق در تهران که سال هاست در زمینهٔ دعاوی خانواده فعالیت می کنم؛ تصمیم گرفتم در این مقاله با تکیه بر قوانین جدید و همچنین تجارب شخصی خودم در دادگاه خانواده، نکات حقوقی را با شما در میان بگذارم که شاید بهترین وکیل خانواده در تهران نیز چیزی بیش تر از این نکات را در اختیار شما قرار ندهد.

بنابراین این مقاله می تواند مانند یک نقشه راه عمل کند.

تذکر: می دانم که وکیل برای طلاق در تهران زیاد است. امّا با این وجود بنده اکیداً توصیه می کنم پیش از عقد قرارداد، حتماً یک بار این مقاله را به صورت کامل و دقیق مطالعه کنید تا با دید باز وارد پروسه طلاق شوید.

تذکر: جهت جلوگیری از اتلاف هزینه و زمان؛ در صورت نیاز، حتماً از یک وکیل خانواده در تهران که به صورت تخصصی در همین زمینه فعالیت می کند استفاده کنید.

متأسفانه بنده شاهد این موضوع هستم که افرادی بدون داشتن حتی یک نمونه کار در زمینهٔ دعاوی خانواده، قبول وکالت می کنند و با طولانی شدن این پروسه، تنها موکل است که متضرر می شود.

توجه: بنده جهت ترویج فرهنگ شایسته، قصد داشتم در این مقاله به جای کلمه زن از کلمه (خانم) و به جای کلمه مرد از کلمه (آقا) استفاده کنم. امّا با توجه به اینکه کاربران محترم در گوگل از عبارات زن و مرد استفاده می کنند؛ بنده هم برای اینکه این عزیزان بتوانند از محتوای این مقاله استفاده کرده و ما را در گوگل پیدا کنند، در این مقاله از همین عبارات استفاده کردم. بنابراین همین ابتدا از شما کاربر محترم آسا وکیل پوزش می خواهم.

خب بپردازیم به اصل موضوع...

انواع دادخواست طلاق

طلاق به تقاضای مرد

مرد می تواند با رعایت شرایط مقرّر در قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

از آنجایی که طلاق حق مرد است؛ وی محدودیتی در تقاضای طلاق ندارد و حتی لازم نیست که دلیل موجهی هم برای طلاق ارائه کند، فقط ملزم است که در هنگام طلاق مقررات قانونی را رعایت نماید.

طلاق به تقاضای زن

تقاضای طلاق به درخواست زن استثنا است.

زن در 4 حالت می تواند از دادگاه تقاضای حکم طلاق دهد (الزام زوج به طلاق).

بنده این چهار مورد را به صورت کاملاً مفصل در طول مقاله برای شما کاربر گرامی آسا وکیل توضیح می دهم.

طلاق به تقاضای طرفین (توافقی)

طلاق توافقی که متأسفانه در تهران رواج زیادی هم پیدا کرده است، به توافق طرفین بستگی دارد که معمولاً از آن به طلاق خلع و مبارات یاد می شود.

طلاق خلع و مبارات همان‌گونه که پیش تر نیز اشاره کردم، آن است که زوجه مالی را به همسر خود می دهد و از این راه موافقت او را برای طلاق جلب می کند.

تشریفات طلاق در مورد طلاق توافقی در تهران کمتر بوده و ارجاع به داوری در آن لازم نیست (ماده 27 قانون حمایت خانواده).

راه های طلاق از طرف زن

موجبات طلاق به درخواست زن چیست؟

یکی از سؤالات رایجی است که بسیاری از مراجعین حضوری آسا وکیل در تهران از بنده می پرسند.

عدم پرداخت نفقه

عدم پرداخت نفقه به هر علّتی که باشد؛ اعم از عجز و ناتوانی مرد از پرداخت نفقه و یا دارا بودن مرد و امتناع او از پرداخت نفقه، مطابق قانون:

زن می تواند ابتدا طرح دعوا در خصوص دریافت نفقه بنماید، سپس در صورت استنکاف مالی مرد، محکمه او را به میزان نفقه معیّن محکوم خواهد کرد.

اگر باز هم مرد از پرداخت نفقه امتناع کند؛ مطابق ماده 1129، زن می تواند تقاضای طلاق دهد.

وکالت زن در طلاق

وکالت زن در طلاق که در عرف از آن به حق طلاق زن یاد می شود. البته یک وکیل خوب طلاق در تهران قطعاً می داند که از نظر حقوقی اصطلاح نادرستی است؛ زیرا حق طلاق قانوناً با مرد است و زن تنها می تواند وکالت در طلاق را از همسرش مطالبه کند.

در واقع مرد می تواند به همسر خود وکالت در طلاق دهد که در این صورت زن می تواند از طرف همسرش وکالتاً خود را طلاق دهد.

عسر و حرج زن

عسر و حرج زوجه در ماده 1130 قانون مدنی توضیح داده شده است.

اگر دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه (مشقّت و سختی نامتعارف) باشد، زوجه می تواند تقاضای طلاق دهد.

مصادیق عسر و حرج زوجه

  • ترک زندگی خانوادگی توسط مرد
  • اجبار زن به باردار شدن
  • عقیم بودن مرد
  • اعتیاد مرد
  • خیانت همسر
  • ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر غیر قابل تحمل
  • ابتلا مرد به بیماری صعب‌العلاج
  • محکومیت قطعی مرد به حبس 5 سال یا بیشتر

تذکر: 8 موردی که ذکر شد، تنها مثال هایی از مصادیق عُسر و حَرَج محسوب می شوند و تصور نکنید که عسر و حرج فقط شامل همین موارد است.

در عسر و حرج، اصل مشقت و سختی نامتعارف زوجه می باشد و اگر همین موضوع در دادگاه اثبات شود برای زن کافی است.

با توجه به گسترده بودن دامنه عسر و حرج، توصیه می کنم پیش از هرگونه اقدامی از یک وکیل ماهر برای طلاق در تهران مشاوره بگیرید.

بنده نیز در آسا وکیل می توانم در این زمینه در کنار شما باشم.

بر اساس آمارها، در شمال شهر تهران از هر 5 ازدواج 3 مورد به طلاق منجر می شود که متأسفانه ریشه بسیاری از این طلاق ها همین مواردی است که برای عسر و حرج زوجه ذکر کردم.

به عنوان مثال، اگر از یک وکیل طلاق در تهرانپارس بپرسید (تهرانپارس یکی از مناطقی است که ماهیانه طلاق های زیادی در آنجا به ثبت می رسد) قطعاً به شما خواهد گفت که اثبات خیانت یکی از رایج ترین خواسته های مراجعین می باشد.

مفقودالاثر شدن مرد

مفقودالاثر شدن مرد آخرین دلیلی ست که زن به سبب آن می تواند تقاضای طلاق دهد.

مطابق ماده 1011 قانون مدنی، غایب مفقودالاثر کسی است که از غیبت او مدت به نسبت زیادی گذشته و از او به هیچ وجه خبری نباشد.

بنابراین مفقودالاثر کسی است که غایب شده و زنده و مرده او را نمی دانیم.

اگر غایب مفقودالاثر به حدی غیبت کند که به طور متعارف دیگر زنده محسوب نگردد، می توان مرگ فرضی وی را از دادگاه تقاضا کرد.

اگر حکم مرگ فرضی (همانند گواهی فوت) مردی صادر شود، همسر وی همانند کسی که شوهرش مرده است از همسر خود جدا می شود و نیازی به طلاق نیست.

حال مطابق ماده 1029 قانون مدنی:

«هرگاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد، زن او می تواند تقاضای طلاق کند.»

البته در این 4 سال نباید هیچ خبری از زنده یا مرده بودن مرد رسیده باشد.

تذکر: تا قبل از مدت چهار سال، امکان مراجعه به دادگاه توسط زوجه و تقاضای طلاق از جانب وی وجود ندارد.

مفقودالاثر شدن مرد، خود دلیل کافی برای تقاضای طلاق از سوی زوجه می باشد و لازم نیست که حتماً مشکل دیگری نیز بروز کرده باشد.

بنابراین پس از انقضای مدت چهار سال تمام از غایب بودن مرد، زوجه می تواند طی دادخواستی به دادگاه خانواده مراجعه و تقاضای طلاق به سبب مفقودالاثر شدن همسرش را مطرح کند.

در این نوع طلاق؛ دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر نمی کند، بلکه حکم طلاق را صادر می کند که این حکم صادر شده تا 6 ماه پس از ابلاغ اعتبار دارد و باید در این مدت زوجه به سردفتر مراجعه کند.

در این بخش من سعی کردم به تمام مواردی که یک خانم می تواند حق طلاق داشته باشد اشاره کنم.

با این حال توصیه می کنم در شرایط خاص به یک وکیل متخصص طلاق در تهران (شهری که در آن ساکن هستید) مراجعه کنید تا از بروز هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری شود.

مهریه و انواع آن

مهر یا صداق مالی است که زن بر اثر ازدواج مالک آن می شود و مرد ملزم در پرداخت آن به زوجه می شود.

تذکر: مهریه باید مالیت داشته باشد و قابل تملک نیز باشد و مهرهای عجیب و غریب از قبیل بال مگس باطل است.

در فقه و قانون مهریه به 3 قسمت تقسیم می شود:

  • مهرالمسمی
  • مهرالمثل
  • مهرالمتعه

مهرالمسمی

به وضعیتی گفته می شود که مهر در عقد نکاح تعیین شود.

مهرالمثل و مهرالمتعه

مربوط به وضعیتی است که مهریه در زمان عقد تعیین نشده و یا تعیین شده امّا باطل باشد که بر حسب شرایط بعد از عقد، زن مستحق مهرالمثل یا مهرالمتعه خواهد شد.

این شرایط به این قرار است:

  • اگر بعد از عقد نزدیکی واقع شده باشد، زن مستحق مهرالمثل می شود که برحسب شرایط زن از قبیل وضع شخصی، خانوادگی و اجتماعی او تعیین می شود.
  • اگر بعد از عقد نزدیکی واقع نشده باشد، زن مستحق مهرالمتعه خواهد بود و برخلاف مهرالمثل بر حسب وضعیت اقتصادی مرد تعیین می شود.

ماده 1092 قانون مدنی راجع به طلاق قبل از نزدیکی می گوید:

«هرگاه مرد قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد؛ زوجه مستحق نصف مهر خواهد بود (حقوق مالی زن بعد از طلاق) و اگر مرد بیش از نصف مهر را قبلاً داده باشد، حق دارد آن مقدار اضافی را استرداد نماید.»

البته توجه داشته باشید که این ماده راجع به مهرالمسمی صحبت می کند و برای زمانی است که مهر در زمان عقد تعیین شده باشد.

الزام به تمکین – بایدها و نبایدها

مطمئنم تا اینجای کار به کاربردی بودن مقاله پی برده اید.

تمام تلاش ما در آسا وکیل این است که حاصل سال ها تجربه خود را در حل دعاوی مختلف، پشتوانه مشکلات حقوقی شما کاربران عزیز بنماییم.

امّا نکاتی که باید در مورد الزام به تمکین بدانید...

ماده 1103 اذعان می دارد:

زن و مرد مکلّف به حُسن معاشرت با یکدیگرند.

این ماده موج مثبتی از تعاملات و اخلاقیات نیکو و انسانی را در بر دارد. امّا صرفاً یک توصیه اخلاقی نبوده و سکونت مشترک و همچنین داشتن روابط جنسی به طور متعارف نیز از لوازم حسن معاشرت می باشد.

عواقب عدم تمکین زوجه

در صورتی که زن از انجام وظیفه حُسن معاشرت خودداری کند؛ به دلیل عدم تمکین، حق نفقه از او ساقط خواهد شد.

عواقب عدم تمکین مرد

اگر عدم حُسن معاشرت توسط مرد اتفاق بیفتد و ادامه زندگی را برای زن با عسر و حرج همراه سازد، می تواند مبنای درخواست طلاق از سوی زن واقع شود.

تذکر: دفاع زوجه در الزام به تمکین با توجه به شرایط هر خانمی می تواند متفاوت باشد. از همین روز بنده در این مقاله پیرامون این مسئله صحبتی نکردم تا در صورت نیاز با مطرح کردن شرایط در جلسه مشاوره، به صورت اختصاصی برای هر فرد راهکارهایی را ارائه کنم.

بنده بارها شاهد بوده ام که بعضی از زوجین به لحاظ حقوقی مرتکب اشتباهاتی می شوند که حتی بهترین وکیل برای طلاق در تهران نیز با سال ها تجربه در حل مشکل شان با چالش مواجه می شود.

حضانت فرزند قبل و بعد از طلاق

هر عملی برای نگهداری، حفاظت و بزرگ کردن طفل مشمول حضانت است.

حضانت فرزندان قبل از طلاق، حق و تکلیف هم پدر و هم مادر است.

حضانت فرزندان بعد از طلاق، طبق ماده 1169 قانون مدنی این‌گونه تعریف می شود:

«حضانت و نگهداری طفلی که پدر و مادر او جدا از یکدیگر زندگی می کنند، مادر تا سن 7 سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است.»

هیچ یک از والدین حق ندارند در مدتی که حضانت طفل به عهده آن ها است از نگهداری او امتناع کنند. در صورت امتناع، دادگاه آن ها را ملزم به نگهداری خواهد کرد.

در صورتی که الزام ممکن نباشد، دادگاه به خرج پدر حضانت طفل را از طریق استخدام دایه، مربی یا غیره فراهم می کند و هرگاه پدر فوت شده باشد به خرج مادر تأمین می کند.

خودداری از حضانت طفل می تواند مشمول ماده 40 قانون حمایت خانواده شود و مسئولیت کیفری ایجاد کند.

به موجب این ماده:

«هر کس از اجرای حکم دادگاه در مورد حضانت طفل خودداری کند یا مانع اجرای آن شود یا از استرداد طفل امتناع ورزد؛ حسب تقاضای ذی نفع و به دستور دادگاه صادر کننده رأی نخستین تا زمان اجرای حکم بازداشت می شود.»

عواقب پایمال کردن حق ملاقات فرزند بعد از طلاق

به موجب ماده 54 قانون حمایت خانواده:

«هرگاه مسئول حضانت، از انجام تکالیف مقرّر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود، برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و در صورت تکرار به حداکثر مجازات درجه هشت محکوم می شود.»

مصادیق سلب حضانت

شرایط سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر چیست؟

بپردازیم به مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هریک از والدین که بر اساس آن ها دادگاه می تواند حضانت را از آن والد (پدر یا مادر) سلب کند:

  • اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار
  • اشتهار (شهرت داشتن) به فساد اخلاقی و فحشا
  • ابتلا به بیماری های روانی با تشخیص پزشکی قانونی
  • سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشا، تکدی گری و قاچاق
  • تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

استرداد جهیزیه با سیاهه و بدون آن

استرداد جهیزیه با داشتن سیاهه و امضای مرد در پایین لیست سیاهه راحت ترین راه است.

برای این منظور کافی است زوجه دادخواستی مبتنی بر استرداد جهیزیه تنظیم و تحویل دادگاه ذی ربط بدهد.

در غیر این صورت، یعنی نداشتن سیاهه؛ می توانید از 2 روش زیر استفاده کنید:

  • استرداد جهیزیه با فاکتور
  • استرداد جهیزیه با شهادت شهود

نفقه

در این قسمت از مقاله، قصد دارم بحث نفقه را به طور کامل برای شما تشریح کنم.

مفهوم و موارد نفقه

مفهوم و تعریف نفقه در ماده 1107 قانون مدنی به طور کامل مطرح شده است.

بدین صورت که:

«نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.»

مواردی که در ماده 1107 به آن اشاره شده است جنبه تمثیلی دارد و هر چیزی از قبیل هزینه های سفر و نظافت که بر طبق عرف مورد احتیاج زن باشد، جزء نفقه محسوب می شود.

تذکر: توصیه می کنم جهت اثبات عدم پرداخت نفقه از یک وکیل خانواده در تهران کمک بگیرید.

پرداخت نفقه در دوران عقد

عقد دائم که ماده 1106 قانون مدنی صراحتاً اعلام کرده است در عقد دائم نفقه زن به عهده مرد است.

بنابراین در عقد موقت زن حق نفقه ندارد. مگر اینکه شرط شده باشد یا عقد مبتنی بر آن واقع شده باشد (ماده 1134).

شرایط الزام زوج به پرداخت نفقه زن

مطابق ماده 1108 قانون مدنی:

اگر زوجه بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند، مستحق نفقه نخواهد بود. بنابراین از مفهوم مخالف این ماده نتیجه می گیریم که در صورت تمکین زوجه، مرد ملزم به پرداخت نفقه است.

عدم پرداخت نفقه چه حکمی دارد

عدم پرداخت نفقه زن مطابق قانون جرم است و مردی که از پرداخت نفقه همسر خود امتناع کند، مجرم تلقی خواهد شد. بنابراین عدم پرداخت نفقه علاوه بر ضمانت اجرای حقوقی که شامل الزام مرد به پرداخت نفقه و تقاضای طلاق است، ضمانت اجرای کیفری نیز دارد.

ضمانت اجرای کیفری عدم پرداخت نفقه:

مختص مردی است که با داشتن استطاعت مالی، نفقه همسر خود را در صورت تمکین وی ندهد. در این صورت به 6 ماه تا 2 سال حبس محکوم می شود.

ضمانت اجرای حقوقی عدم پرداخت نفقه:

در مرحله اول الزام مرد به پرداخت نفقه است که در ماده 1111 قانون مدنی گفته شده است:

«زن می تواند در صورت خودداری مرد از پرداخت نفقه به محکمه رجوع کند. در این صورت محکمه میزان نفقه را معین و مرد را به پرداخت آن محکوم خواهد کرد.»

ضمانت اجرای حقوقی در مرحله بعدی، تقاضای طلاق است.

یعنی در صورت عدم پرداخت نفقه و عدم امکان اجرای حکم (الزام به پرداخت)، برای زوجه حق طلاق ایجاد می شود.

در این شرایط دادگاه مرد را اجبار به طلاق می نماید؛ همچنین است در صورت عجز مرد از پرداخت نفقه (برگرفته از ماده 1129 قانون مدنی).

حق مسکن برای زن یعنی چه

طلاق به خاطر محل زندگی یکی دیگر از دلایل طلاق است که ریشه در بی توجهی به شرایط ضمن عقد برای خانم ها دارد.

مرد موظف است شرایط منزل برای تمکین و زندگی مشترک را تا حد مناسبی فراهم نماید.

زن باید در منزل مورد تعیین همسر خود زندگی کند مگر آن که اختیار تعیین منزل به وی داده شده باشد.

اختیار تعیین منزل به زن ممکن است در ضمن عقد نکاح و یا بعد از وقوع نکاح داده شود و لزومی ندارد در قالب شرط ضمن عقد نکاح باشد. البته این قاعده از قواعد تکمیلی است و می توان خلاف آن توافق کرد.

اصل 40 قانون اساسی در این زمینه می گوید:

«آزادی مرد یا زن در تعیین محل سکونت مطلق نیست، بلکه محل زندگی مشترک باید با شأن و وضع اقتصادی و نیازهای خانواده تناسب داشته باشد.»

در صورت وجود عذر موجه؛ زن برای ترک خانه همسر خود نیازی ندارد تا منتظر حکم دادگاه بماند، زیرا ممکن است سکونت موجب ورود زیان به وی گردد.

چنانچه محل سکونت تعیین شده از جانب مرد؛ برای زندگی خانوادگی و با شأن خانم مناسب نباشد و عرف آن را مناسب نداند، زوجه می تواند از رفتن به آن خانه امتناع کند.

عدم اذن همسر برای اشتغال زن

آیا مرد میتواند مانع کار کردن زن شود؟

در این بخش از مقاله قصد دارم به جنبه های مختلف این سؤال پاسخ دهم.

برای مطالعه نسخه کامل این مقاله به سایت آسا وکیل مراجعه و یا روی لینک زیر کلیک کنید

هر آنچه تا به امروز در مورد طلاق می دانستی اشتباه بوده است، قوانین بروز شده اند

 


تاریخ : 02 اردیبهشت 1400 - 19:38 | توسط : رضا ظریف | بازدید : 208 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

طلاق توافقی در تهران - زمان، هزینه، مراحل

وکیل طلاق توافقی در تهران چگونه روند طلاق توافقی را سرعت می بخشد؟

بنده وکیل طلاق توافقی در تهران هستم که قصد دارم در این مقاله بر اساس قوانین سال 1400 و همچنین با تکیه بر تجربه های موفقی که در حل این دعاوی داشتم و دارم؛ شما را به صورت کامل همراه با تشریح ریز جزئیات، با پروسه طلاق توافقی آشنا کنم.

بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران نیز چیزی بیشتر از مطالبی که در این مقاله بیان کردم، در اختیار شما قرار نخواهد داد.

پس با اطمینان تا انتهای مقاله با من همراه باشید ...

تذکر: حتی اگر قصد دارید پروسه طلاق توافقی را به بنده یا هر همکار محترمی واگذار کنید، باز هم اکیداً توصیه می کنم یک بار این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

وکیل برای طلاق توافقی در تهران با توجه به نوع طلاق، پروسه ساده تری را نسبت به شهرهای دیگر طی می کند.

مهم نیست وکیل طلاق توافقی در شرق تهران باشد یا در غرب. آن چیزی که اهمیت دارد این است که او بتواند در سریع ترین زمان ممکن با توجه به شرایط عاطفی زوجین، این پروسه را به اتمام برساند.

در این مقاله بنده به موضوعاتی مثل مدت زمان طلاق توافقی در تهران، هزینه ها، نفقه، مهریه، حضانت فرزند، مراحل کامل مطابق با قوانین جدید سال 99 و تمام جنبه های مرتبط با طلاق توافقی به صورت کامل پرداخته ام.

طلاق توافقی چیست؟

طلاق، روش معمول انحلال عقد نکاح دائم، به قدری عمومیت دارد که تنها راه جدایی زن و مرد از یکدیگر محسوب می شود.

حال زمانی که زن و شوهر نسبت به انجام طلاق توافق دارند، روند انجام طلاق با سرعت بیشتر و سخت‌گیری کمتری پیش می رود.

اگر بخواهم طلاق توافقی را اجمالاً تعریف کنم باید بگویم که؛ رضایت همزمان زن و مرد به طلاق که معمولاً با بخشیدن مالی یا حقوقی از جانب زن به مرد (جهت گرفتن رضایت مرد به طلاق) صورت می گیرد که در حقوق با خلع و مبارات آن را می شناسیم.

با این حال آنچه در طلاق توافقی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ توافق زن و شوهر بر انجام طلاق توافقی و همچنین توافق در مورد مهریه، حضانت فرزندان، نحوه و مدت زمان ملاقات فرزند و مقدار نفقه آن‌ها است.

طلاق توافقی در تهران چقدر زمان میبرد

یکی از سؤالات رایجی که بسیاری از کاربران آسا وکیل در تهران از من می پرسند این هست که؛ طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟

در این قسمت سعی کردم به طور جامع به این پرسش پاسخ بدهم.

تذکر: کاربر محترم، طلاق توافقی در کمترین زمان تنها با داشتن یک وکیل متخصص ممکن است. بنده نیز می توانم به صورت فوری و حتی بدون نیاز به حضور زوجین، پروسه طلاق توافقی را به اتمام برسانم.

ابتدا هر دو یا یکی از زوجین و یا وکیل (آسا وکیل) مربوطه شان، می بایست به سامانه نوبت دهی طلاق توافقی (سامانه تصمیم) مراجعه کنند و مطابق خواسته سامانه مذکور مشخصات خود را وارد کنند.

در آخر با تأیید اطلاعات و دریافت کد پیگیری، آدرس و تلفن مرکز جامع نمایش داده می شود.

تذکر: در سامانه تصمیم نوبت گیری، ارجاع و پاسخ دهی مراکز مشاوره یا کلینیک های مددکاری، اینترنتی خواهد بود.

سپس دادگاه موضوع را به مرکز مشاوره خانواده در تهران ارجاع می دهد. در صورت عدم انصراف متقاضی از طلاق توافقی، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت تصمیم نهایی به دادگاه منعکس می کند.

این جلسات مشاوره در بازه زمانی حداقل ۴۵ روزه و در ۱ تا ۵ جلسه خواهد بود. تعداد جلسات بستگی به شرایط زوجین و مرکز مشاوره دارد.

پس از صدور رای دادگاه، زوجین در فرصت 3 ماهه می توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق برای ثبت طلاق توافقی بروند. در غیر این صورت گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط است.

هزینه های طلاق توافقی چگونه محاسبه می شود؟

هزینه طلاق توافقی در تهران شامل چند دسته می شود که مطابق با آخرین قانون و اصلاحات به شرح زیر می باشند:

هزینه جلسات مشاوره و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق

هزینه هر جلسه مشاوره خانواده برای هر کدام از زوجین 52 هزار تومان و برای هر دو زوج می شود 104 هزار تومان.

حال برای محاسبه کل هزینه مشاوره به ازای تعداد جلسات، کافی است مبلغ هر جلسه را ضربدر تعداد جلسه های مشاوره کنید.

هزینه دادرسی

هزینه دادرسی همانطور که از نامش پیداست هزینه روند رسیدگی است که در همان ابتدا حین تقدیم دادخواست به دفاتر خدمات قضایی پرداخت می شود؛ که مبلغ آن حدوداً 200 هزار تومان است.

اگر در منطقه ای دفاتر خدمات قضایی دایر نشده باشد، هزینه دادرسی باید به حساب بانکی قوه قضاییه واریز گردد.

هزینه وکیل برای طلاق توافقی در تهران

برای اینکه طلاق توافقی با جزئیات بررسی شود؛ همه موارد قانونی به درستی انجام شود و همچنین به تمام حق و حقوق قانونی خود برسید، لازم است تا یک وکیل طلاق توافقی کارکشته در تهران در این مسیر کنار شما باشد.

هزینه مربوط به دفترخانه طلاق

آخرین جایی که برای طلاق توافقی باید هزینه کنید؛ همین دفترخانه طلاق است که میزان آن با توجه به منطقه و شخص دفتردار، بین 500 تا 900 هزار تومان متغیر است.

هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟

معمولاً زوجین این هزینه ها را به صورت جداگانه پرداخت می کنند و یا در مورد این مسئله نیز با یکدیگر توافق می کنند.

برای طلاق توافقی در تهران باید چیکار کرد

با توجه به درخواست مکرّر کاربران، در این بخش شما را با مراحل طلاق توافقی بدون وکیل آشنا می کنم.

تذکر: نقطه شروع مراحل ثبت طلاق توافقی در دفترخانه دقیقاً همین قسمت مقاله است.

مشاوره خانواده اجباری

در طلاق های غیر توافقی، ارجاع زوجین به داوری است که در طلاق توافقی این مرحله حذف شده و به جای آن زوجین به یکی از مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده می شوند.

البته مطابق ماده 25 قانون حمایت خانواده، زوجین می توانند خود از ابتدا به این مراکز مراجعه کنند.

زوجین در این مرحله بعد از گذراندن دوره های مشاوره، گواهی عدم انصراف از طلاق دریافت می کنند.

تقدیم دادخواست

در حال حاضر؛ هرگاه زن و شوهر تمایل داشته باشند که به صورت توافقی از هم جدا شوند، باید یکی علیه دیگری، در گذشته به دادگاه و اکنون به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست داده (نوبت دهی دادگاه) و تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش نماید.

در ماده 26 قانون حمایت خانواده عنوان شده:

«در صورتی که طلاق؛ توافقی یا به درخواست زوج باشد، دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر به درخواست زوجه باشد، حسب مورد، مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می کند.»

تعیین وقت دادرسی

پس از ثبت دادخواست، دادگاه زمانی را تعیین می کند برای حضور زوجین که این تاریخ حضور در (سامانه ثنا دادگاه) قابل مشاهده خواهد بود.

بدین طریق که ابتدا از طریق پیامک، صدور ابلاغیه به اطلاع زوجین می رسد سپس آن ها با مراجعه به سامانه ثنا می توانند از تاریخ تعیین شده برای رسیدگی مطلع شوند.

سامانه ثنا؛ سامانه الکترونیکی ابلاغ اوراق قضایی

حضور در جلسه دادگاه

پس از اینکه زوجین از تاریخ تعیین رسیدگی مطلع شدند، حال باید در زمان تعیین شده با مدارک مورد نیازشان به همراه وکلای خود در دادگاه حضور پیدا کنند.

بنده به عنوان یک وکیل طلاق توافقی در تهران به شما اکیداً توصیه می کنم، پیش از حضور در جلسه دادگاه حتماً از جلسات مشاوره حقوقی طلاق توافقی استفاده کنید.

البته که ما نیز در آسا وکیل همچنان در کنار شما هستیم.

مشاوره در دادگاه

از وظایف مراکز مشاوره خانواده، ارائه مشاوره به زوج هایی است که تمایل دارند با توافق از یکدیگر جدا شوند.

حال طبق ماده 19 قانون حمایت خانواده؛ مراکز مشاوره خانواده ضمن ارائه خدمات مشاوره ای به زوجین، خواسته های دادگاه را در مهلت مقرر اجرا و در موارد مربوط سعی در ایجاد سازش می کنند.

مراکز مذکور در صورت حصول سازش به تنظیم سازش نامه مبادرت و در غیر این صورت نظر کارشناسی خود در مورد علل و دلایل عدم سازش را به طور مکتوب و مستدل به دادگاه اعلام می کنند.

سپس دادگاه با ملاحظه نظریه کارشناسی مراکز مشاوره خانواده به تشخیص خود مبادرت به صدور رای می کند.

اخذ گواهی بکارت و آزمایش بارداری

از لازمه های صدور گواهی عدم امکان سازش، اخذ گواهی بکارت و احراز باردار بودن یا نبودن زوجه است.

معرفی انواع روش های احراز عدم بارداری زوجه

  • اقرار زوجه: اگر زوجه اقرار کند که باردار نیست دلیل کافی نبوده و در هر صورت دادگاه او را به آزمایشگاه جهت تست بارداری ارجاع خواهد داد و زمانی که زوجین برای اجرای صیغه طلاق به دفتر طلاق مراجعه می کنند، در دست داشتن گواهی عدم بارداری اجباری است.
  • مراجعه به آزمایشگاه: این روش زمانی کاربرد دارد که قبل از اینکه دادگاه زوجه را به آزمایشگاه ارجاع دهد؛ زوجه شخصاً به آزمایشگاه رفته و با در دست داشتن گواهی عدم بارداری خود به دادگاه مراجعه کند که در این صورت پس از مراحل لازم و صدور گواهی عدم سازش توسط دادگاه با تکمیل بودن مدارک، زوجین می توانند به دفاتر طلاق جهت اجرای صیغه طلاق مراجعه کنند.
  • اتفاق نظر زوجین بر وجود جنین: اگر زوجین هر دو بر وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند؛ دیگر نیازی به آزمایش نیست و این موضوع، یعنی وجود جنین، در گواهی عدم سازش عنوان می شود.

استثنائات لزوم گواهی عدم بارداری:

اگر زوجه باکره باشد بدیهی است که نیازی به آزمایش بارداری نیست بلکه دادگاه او را به پزشکی قانونی جهت اخذ گواهی سلامت بکارت ارجاع می دهد.

کاربر گرامی آسا وکیل دقت داشته باشید که زوجه یائسه نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری ندارد.

حضور مجدد در دادگاه

پس از اقدامات لازم که در بالا خدمتتان عرض کردم با ارائه تمامی مدارک به دادگاه خانواده (توسط زوجین یا وکلای آن ها)، می توانید رای دادگاه در مورد طلاق توافقی را (گواهی عدم امکان سازش) دریافت کنید.

دادگاه طلاق توافقی چند جلسه است؟

همانطور که متوجه شدید؛ در صورتی که همه چیز به صورت قانونی و منظم طی شود، بیش از 2 جلسه در دادگاه حضور پیدا نخواهید کرد.

مراجعه به دفتر طلاق

پس از اینکه گواهی عدم امکان سازش صادر شد، این گواهی باید ظرف مدت 3 ماه جهت اجرا و ثبت طلاق به یکی از دفاتر رسمی طلاق ارائه شود. در غیر این صورت گواهی باطل می شود.

با باطل شدن گواهی عدم امکان سازش، تمامی توافقاتی که گواهی مزبور بر مبنای آن صادر شده نیز ملغی می گردد.

شرایط طلاق توافقی در تهران در سال 99

امّا بپردازم به شرایط درخواست طلاق توافقی ...

مبنای طلاق توافقی از دو نهاد حقوقی خلع و مبارات منشأ می گیرد. بدین معنا که یکی از زوجین یا هر دو آنها از زندگی با دیگری کراهت دارد.

تعریف طلاق خلع: ماده 1146 قانون مدنی مقرر داشته است که طلاق خلع آن است که؛ زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد.

تعریف طلاق مبارات: ماده 1147 قانون مدنی طلاق مبارات را تعریف می کند که؛ طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد (زن از مرد و مرد از زن). به عبارت دیگر؛ به جهت خلع یا مبارات، خانم مبلغی به مرد می بخشد و متقابلاً مرد خانم را طلاق می دهد.

مبلغی که در این نوع طلاق، خانم به زوج پرداخت می کند می تواند شامل تمام یا قسمتی از مهریه یا هر مال دیگری باشد.

امّا یک نکته بسیار مهم...

در طلاق خلع (کراهت زن از شوهر)، میزان بخشش مال می تواند کمتر یا بیشتر از مهریه باشد. امّا در طلاق مبارات (کراهت طرفین از هم)، مبلغ بخشش نباید از مهریه خانم بیشتر باشد.

قانون جدید طلاق توافقی در تهران در سال 99

آخرین قانون تصویب شده در رابطه با طلاق توافقی، قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1391 است. امّا در تاریخ 1/9/97 نکاتی در رابطه با طلاق توافقی نظیر هزینه ها، مراحل و ... تغییر کرده است.

تذکر: من تمام بخش های این مقاله را براساس جدیدترین قوانین برای شما کاربر محترم آسا وکیل نگارش کرده ام.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

از مدارک لازم برای ثبت دادخواست طلاق توافقی، صدور گواهی عدم امکان سازش و اجرای صیغه طلاق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اصل عقدنامه (در صورت در دسترس نداشتن عقدنامه باید به دفترخانه ازدواج خود مراجعه و رونوشت آن را اخذ نمایید)
  • کارت ملی طرفین و همین طور شناسنامه طرفین
  • گواهی عدم بارداری خانم
  • گواهی پزشکی قانونی در صورت سلامت بکارت (شرایط خاص)
  • توافقنامه طلاق توافقی زوجین
  • همچنین در صورت داشتن وکیل طلاق توافقی (آسا وکیل)، وکالت‌نامه نیز باید ضمیمه دادخواستتان شود

مشاوره اجباری طلاق توافقی چیست و چگونه باید برای آن اقدام کرد؟

اجباری بودن مشاوره طلاق توافقی نشئت گرفته از ماده 25 قانون حمایت از خانواده می باشد که دادگاه را ملزم به ارجاع زوجین به مشاوره خانواده می کند.

متن قانون به شرح زیر است:

«در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین می توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتدا در مراکز مذکور مطرح کنند.»

برای حضور در جلسات مشاوره ابتدا زوجین باید در سامانه تصمیم (سامانه ای که جهت نوبت دهی ایجاد شده است) ثبت نام کنند.

انتخاب زمان حضور و مرکز غربالگری می تواند اختیاری و توسط زوجین انجام گیرد. سپس زوجین در تاریخ تعیین شده به مرکز غربالگری مراجعه می کنند تا به یکی از مرکزهای مشاوره معرفی شوند.

پس از آن که جلسات مشاوره به اتمام رسید؛ (معمولاً 5 جلسه است) اگر سازش بین زوجین برقرار نشود و همچنان تصمیمشان جهت طلاق توافقی به قوت خود باقی بماند، مرکز مشاوره مذکور گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر می نماید.

بعد از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق از مرکز مشاوره، نوبت به ثبت دادخواست طلاق توافقی می رسد که باید در دفاتر خدمات الکترونیک انجام شود.

با ثبت دادخواست در این دفاتر و صدور ابلاغیه توسط دادگاه، زوجین باید در مدت مشخص شده در ابلاغیه در دادگاه حضور پیدا کنند.

جهت تسهیل این مراحل؛ حضور یک وکیل مجرب به شدت کمک کننده است و حتی می توانید ثبت دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک، حضور در دادگاه و حتی دفتر طلاق را به وکلای خبره آسا وکیل بسپارید.

روش کار مراکز غربالگری و مشاوره خانواده در طلاق توافقی

زمانی که زوجین در سامانه تصمیم ثبت‌نام می کنند؛ همراه با تعیین زمان مراجعه، یک کد رهگیری نیز به آن ها داده می شود.

سپس با مراجعه به مراکز غربالگری، زوجین باید فرم سؤالات را تکمیل کنند و پس از اصرار زوجین به طلاق توافقی به مراکز مشاوره خانواده (مشاوره اجباری) ارجاع داده می شوند.

هزینه مشاوره در مرکز مشاوره خانواده در تهران

هزینه مشاوره برای هر جلسه مشاوره تا این تاریخ (تاریخ این مقاله) 52 هزار تومان می باشد.

هزینه مشاوره در مراکز مشاوره خانواده و ادامه هزینه های طلاق توافقی، در تیتر هزینه های طلاق توافقی تشریح داده شده است که پیشنهاد می کنم مطالعه نمایید.

حداقل چند جلسه مشاوره نیاز است و چقدر زمان می برد؟

تعداد جلسات الزامی حداقل 5 جلسه است که 45 تا سه ماه زمان می برد که این مدت زمان بستگی به مرکزی که زوجین انتخاب می کنند، دارد. بنابراین؛ بهتر است که برای انتخاب مرکز بهتر و صرفه جویی در مدت زمان مشاوره با وکلای آسا وکیل مشورت لازم را به عمل آورید.

گرفتن مهریه در طلاق توافقی

امیدوارم تا به اینجای کار از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

طلاق توافقی و مهریه در دوران عقد

اگر طلاق توافقی در دوران عقد (قبل از رابطه زناشویی) اتفاق بیفتد، مهریه خانم نصف خواهد بود؛ که به علت توافقی بودن می توانند توافق کنند که همان مبلغ نصف را ببخشد یا قسمتی از آن را و یا کلاً طور دیگری توافق کنند.

طلاق توافقی و مهریه بعد از ازدواج

بعد از ازدواج تمام مهریه متعلّق به خانم است که در صورت طلاق توافقی چنانچه توافق کنند، می تواند آن را ببخشد تا زوج را راضی به طلاق کند.

تذکر: حال باید بگویم که طلاق توافقی از نوع طلاق بائن (غیر قابل رجوع) می باشد. امّا اگر زوجه رجوع به عوض کند؛ یعنی اگر بعد از طلاق از بخشیدن مهریه خود پشیمان شود و مهریه اش را مطالبه کند، حق رجوع نیز برای مرد فراهم می شود و دیگر طلاق حکم بائن را نخواهد داشت.

شرایط گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی

اگر توافق زوجین بر این باشد که خانم مهریه اش را دریافت کند و طلاق توافقی نیز صورت بگیرد، طبق توافق و قرارها باید مهریه به خانم داده شود.

امّا بپردازم به موقعیت بخشیدن تمام یا قسمتی از مهریه و انجام طلاق توافقی که روشی معمول تر و متداول تری در طلاق توافقی است.

در این حالت خانم تمام یا قسمتی از مهریه اش را بخشیده و طلاق توافقی هم صورت گرفته. امّا بعد از مدتی خانم تقاضای مهریه می کند؛ در این حالت، برخلاف ذات طلاق توافقی که طلاقی غیرقابل رجوع است، برای مرد حق رجوع ایجاد می شود.

دانستیم که طلاق توافقی خود طلاقی بائن (غیرقابل رجوع) است؛ حالا اگر در طلاق توافقی مرد به دلیل آن که طلاق از جهاتی دیگر نیز بائن است (مانند طلاق زن یائسه) حق رجوع به زن را نداشته باشد، زن نیز حق درخواست دوباره مهریه را نخواهد داشت.

نکته مهم: اگر در طلاق توافقی شرط شود که بدون رجوع زن به مهریه یا مالی که درازای طلاق توافقی بخشیده است شوهر حق رجوع داشته باشد، این شرط به دلیل مخالفت با مقتضای (ذات) طلاق توافقی باطل و مبطل است.

نفقه در طلاق توافقی

نفقه نیز همانند مهریه از حقوق مالی خانم می باشد که در ماده 1107 قانون مدنی گفته و عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.

نفقه برخلاف مهریه (که خانم به محض عقد مالک آن می‌شد و مقدار مشخصی داشت)، در طول زندگی در صورت تمکین صاحب آن می شود که مقدارش به‌طور دقیق مشخص نیست.

برای طلاق توافقی، تعیین و تکلیف نفقه باید میان زوجین مشخص و حل و فصل شود و در توافقنامه طلاق توافقی نیز ذکر گردد.

اگر خلاف این باشد، یعنی زوجین در مورد نفقه به توافق نرسند در این صورت گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه صادر نمی شود که با صادر نشدن این گواهی طلاق توافقی هم اتفاق نمی افتد.

اجرت المثل سال 99 در طلاق توافقی

اجرت المثل نیز از حقوق مالی خانم می باشد. امّا به اندازه مهریه و نفقه از درجه بالایی برخوردار نیست و اجرت المثل ایّام زوجیت در تبصره ماده 336 قانون مدنی این‌گونه تعریف شده است:

«چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت المثل باشد؛ به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می نماید.»

برای اینکه خانم مستحق اجرت المثل شود باید تمام شرایط تبصره ماده 336 را داشته باشد.

همچنین در صورت ادعای خانم مبنی بر اجرت المثل، اثبات قانونی این ادعا نیز به عهده خود او می باشد.

حضانت فرزند (فرزندان) در طلاق توافقی

خب فکر می کنم بهترین موقع است که به یکی دیگر از سؤالات پرتکرار کاربران عزیز آسا وکیل که در مشاوره های حضوری و تلفنی هم از بنده می پرسند پاسخ دهم.

در طلاق توافقی حضانت فرزند با کیست؟

حق و تکلیف پدر و مادر

مطابق قانون، نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف پدر و مادر است. حضانت بیشتر به معنای نظارت بر حفظ جسم و جان کودک است. فلذا در ماده 1173 قانون مدنی شامل تربیت و تعلیم و پرورش روحی و معنوی کودک نیز می شود.

برای مطالعه نسخه کامل این مقاله به سایت آسا وکیل مراجعه و یا روی لینک زیر کلیک کنید

بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران شما را با 0 تا 100 طلاق توافقی آشنا می کند


تاریخ : 02 اردیبهشت 1400 - 19:36 | توسط : رضا ظریف | بازدید : 228 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

چگونه مانع کلاهبرداری مشارکت در ساخت شویم؟

کلاهبرداری مشارکت در ساخت چگونه صورت می گیرد؟

چگونه مانع تدلیس در قرارداد مشارکت در ساخت شویم؟

ضرر و زیان ناشی از کلاهبرداری و یا تدلیس مشارکت در ساخت چگونه جبران می شود؟

این ها سؤالات بسیار مهمی هستند که در بسیاری از مشاوره های حضوری و یا حتی هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت، افراد از بنده می پرسند.

تعریف کلاهبرداری در قرارداد مشارکت در ساخت

معمولاً در بخش غیرحقوقی جامعه، به رفتاری که دراثنای قرارداد یا در انتهای قرارداد از طرف یکی از طرفین یا هر دو طرف ارائه می شود که با صحبت های ابتدایی در هنگام تنظیم قرارداد تعارض یا تضاد دارد، تحت عنوان کلاهبرداری یاد می کنند.

تذکر: هر رفتار غیر صادقانه همراه با فریب را، ما نمی توانیم تحت عنوان کلاهبرداری تحت پیگرد قرار دهیم.

تذکر: در مفهوم کلاهبرداری باید انتقال یا ربایش مالی به کمک مانور یا وسیله ای متقلّبانه صورت گرفته باشد.

به این دو مثال برای کلاهبرداری از سوی مالک و سازنده دقت کنید...

کلاهبرداری از سوی مالک

فرض کنید طرف قرارداد مشارکت در ساخت که یک مالک است و یا تحت عنوان مالک وارد قرارداد مشارکت در ساخت شده است، مشخص می شود سندی که ایشان به عنوان سند مالکیت از آن استفاده کرده جعلی است و ایشان مالک نیست و در جریان قرارداد مشارکت در ساخت هم یک مبلغی تحت عنوان بلاعوض به این شخص منتقل شده است.

در این مثال هم ربایش مال اتفاق افتاده و هم اینکه این ربایش مال در جریان یک سند جعلی بوده است.

کلاهبرداری از سوی سازنده

معمولاً در قراردادهای مشارکت در ساخت این موضوع را عنوان می کنند که پس از اینکه سازنده موفق به اخذ جواز مطابق با شرایطی که در قرارداد مشارکت در ساخت ذکر شده، شد، یک مبلغی که مورد توافق است از عرصه به سازنده منتقل شود.

ممکن است پس از مدتی متوجه شوند که آن برگه ای که به عنوان جواز از طرف سازنده ارائه شده است، جعلی بوده و اصلاً سازنده موفق به اخذ جواز نشده بوده.

در این حالت؛ این فرد می تواند تحت عنوان کلاهبرداری تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد، در صورتی که انتقال مال هم به وی صورت گرفته باشد.

تذکر: ازآنجایی‌که کلاهبرداری یک عنوان کیفری است، لازم است که شخص سوءنیت هم داشته باشد و سوءنیت در وی احراز شود.

بنابراین ما شخصی را می توانیم تحت عنوان کلاهبردار مورد پیگرد قرار دهیم که این ارکان را در کنار هم داشته باشد. یعنی فرد صرف رفتارهای فریب‌کارانه نمی تواند تحت عنوان کلاهبرداری مورد پیگیری کیفری قرار بگیرد.

در ادامه تقسیم بندی‌هایی که در مورد رفتارهای غیر صادقانه در قراردادها؛ ازجمله قرارداد مشارکت در ساخت در موردش صحبت می‌کردیم، به‌عنوان تدلیس می رسیم.

قانون‌گذار تدلیس را یک عملیات فریب‌ کارانه ‌ای تعریف کرده که منجر به ایجاد حق فسخ قرارداد برای شخصی که متضرر شده است، می شود.

همچنین صاحب نظران حقوقی تدلیس را این‌گونه تعریف کرده اند:

مخفی کردن عیبی در قرارداد و یا به نحوی معین کردن و یا وانمود کردن صفتی در قرارداد که برخلاف واقع باشد.

تفاوت تدلیس و کلاهبرداری در قرارداد مشارکت در ساخت

  • کلاهبرداری یک عنوان کیفری و مجرمانه می باشد؛ درحالی‌که تدلیس یک عنوان حقوقی است؛ یعنی تنها ضمانت اجرایی حقوقی دارد و آن هم فسخ است.
  • لازمه تحقق کلاهبرداری انجام یک فعلی است نه ترک فعل. امّا در خصوص تدلیس ترک فعل هم می‌تواند ایجاد تدلیس کند و آن هم بحث سکوت است.

وقتی که صحبت از سکوت می‌کنیم؛ زمانی می‌توانیم این سکوت را سکوتی بدانیم که منتهی به تدلیس می شود که اصطلاحاً فریبکارانه باشد؛ یعنی سکوت ما باعث شود که چنین امری در ذهن طرف مقابل ایجاد شود یا از طریق این سکوت با توجه به شرایطی که مبنای قرارداد قرارگرفته است، وانمود کنیم که به طور مثال عیبی در قرارداد وجود ندارد.

  • برخلاف کلاهبرداری که حتماً نیاز به ربایش و یا انتقال مال دارد؛ در خصوص تدلیس همین‌که این عملیات فریبکارانه منجر شود که شخص انگیزه لازم برای ورود به قرارداد را پیدا کند و همچنین این عملیات فریبکارانه منجر به امضا و تنظیم قرارداد شود، کفایت می کند. فارغ از اینکه آیا مالی مورد ربایش قرارگرفته باشد یا خیر.

اجازه بدید برای درک بهتر تدلیس تعدادی مثال بزنم...

مثال اول
ملکی را تصور کنید که در یکی از طرح های شهرداری قرارگرفته و بر اساس این طرح (حالا ممکن است فرضاً نیمی از ملک یا حتی بیشتر) امکان ساخت و ساز در موردش

وجود نداشته باشد؛ به گونه‌ای که اگر سازنده نسبت به این موضوع اطلاع داشت، هرگز حاضر به انجام قرارداد نمی‌شد.

امّا مالک یا مالکین در زمان تنظیم قرارداد این ملک، این مسئله را به شکلی وانمود کردند که سازنده تصور می کرده چنین عیبی وجود ندارد.

مثال دوم
سازنده خودش را شخص بسیار متمولی (ثروتمند) معرفی کرده در حالی ‌که ممکن است این‌طور نبوده و یا حتی فردی ورشکسته بوده باشد.

فوری بودن خیار تدلیس و نقش آن در قرارداد مشارکت در ساخت

در خصوص تدلیس نکته ای که وجود دارد بحث فوری بودن خیار تدلیس است.
یعنی درصورتی ‌که شخص متضرر تمایل به فسخ قرارداد داشته باشد؛ باید فوری البته این فوریت هم عرفی است، یعنی در حد 4 یا 5 ماه اقدام به فسخ قرارداد بکند.

تذکر: نظر به اينكه تدلیس ارتباط تنگاتنگی با نظم عمومی دارد، توافق نسبت به سلب یا اسقاطش معتبر نیست.

یعنی در صورتی ‌که در قراردادی نوشته شده باشد به طور مثال؛ اسقاط کافی خیارات از جمله خیار تدلیس و طرفین قرارداد هم باز آن را امضا کرده باشند، از نظر قانون‌گذار چنین چیزی پذیرفته نیست و شخص متضرر می ‌تواند به استناد خیار تدلیس اقدام به فسخ قرا داد بکند.

برای مطالعه نسخه کامل این مقاله به سایت آسا وکیل مراجعه و یا روی لینک زیر کلیک کنید.

با دیدن این 2 ویدئو، قربانی کلاهبرداری مشارکت در ساخت نخواهید شد


تاریخ : 02 اردیبهشت 1400 - 19:34 | توسط : رضا ظریف | بازدید : 224 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید